Huisbezoek met verkoop Ursula Voorhuis

Overzichtsfilm en foto’s voor huisbezoek met verkoop Collectie Ursula Voorhuis.

Zie de tekst onder het filmpje

Het bestuur van onze vereniging organiseert samen met een aantal zorgdragers “collectie Ursula Voorhuis” op zaterdag 19 en zondag 20 november van 11.00 tot 16.00 uur een verkoop huisbezoek in:

Sint Agatha, 5435 XJ Liesmortel 2 (Sint Agatha ligt in Oost-Brabant, bij Cuijk).

Ursula Voorhuis is in de kerstnacht van 2021 overleden en liet een enorme verzameling etnografica achter van vooral West-Afrika.

Zij was een heel bekende verzamelaarster en menigeen zal haar kennen, persoonlijk, bijvoorbeeld via de twee huisbezoeken die we bij haar gehouden hebben maar mogelijk ook uit publicaties waar zij regelmatig in genoemd werd. Een aantal leden zullen haar kennen van de galerieën die zij gehad heeft.

Intussen heeft een flink deel van de verzameling een goede bestemming gevonden, maar er is ook nog héél veel over. We nodigen daarom leden verzamelaars uit een kijkje te komen nemen en eventueel aankopen te doen voor hun eigen verzameling. Zodat ook de resterende etnografica van Ursula een goede bestemming zal krijgen.

Hierboven staat een filmpje waarin u ziet hoe er gewerkt wordt de verzameling wat ordelijk en overzichtelijk neer te zetten. Hieronder zijn nog wat detailfoto’s geplaats van een deel van deze bijzondere collectie. Let wel: dit is pas een deel van de verzameling!

Er zijn veel losse objecten en sieraden, maar ook een groot aantal lots (dozen) met allerlei meestal wat kleinere voorwerpen.

Mocht u belangstelling hebben voor metalen voorwerpen (Asen en “Afrikaans geld”), vraag dan iemand van de organisatie die u naar een aparte ruimte zal brengen.

Alles wordt aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Om een indruk te krijgen van het aantal geïnteresseerden vragen wij u even te melden op welke dag u wilt komen. Bij te grote aanmelding moeten we wellicht een aantal tijdslots inbouwen. Opgeven bij: tribalekunstencultuur@gmail.com

We hopen op veel belangstelling,

Namens de groep “collectie Ursula Voorhuis”

Albert Sanders.

albert.sanders@han.nl

Weergaven: 803