Musea: tijdelijke exposties

Wereldmuseum
Rotterdam
Ellae en Wereldmuseum Rotterdam schijnen hun licht op Marokkaans borduurerfgoed
Art She Crafted is een programma van Ellae dat het erfgoed en de maker, die lang ongezien en ondergewaardeerd zijn gebleven, viert. Met de bijzondere samenwerking tussen Ellae foundation en het Wereldmuseum laten wij in de tentoonstelling Geen woorden maar draden het artistieke en exceptionele werk van Saida Bennoude Azzabi en aan de wereld.  
Afrika museum Berg en DalKijk hier voor het programma van het Afrika Museum Nu een expositie over muziekinstrumenten .
Wereld museum RotterdamKijk hier voor het programma van het Wereld Museum
Bekijk ook zaken als lezingen op de website!! Nu extra een expositie over Haardracht
Op zondag 2 juli staat het Wereldmuseum in het teken van Keti Koti (het einde van de slavernij) met diverse activiteiten in en rondom het museum. 
Museum Volkenkunde LeidenAustralische kunst: Een selectie van de verzameling hedendaagse Aboriginal kunst is nu in Museum Volkenkunde te zien.
Indonesische bronzen: De bronzen beelden bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van Indonesië.
Tropen Museum AmsterdamBeyond Walls, Read My World en het Tropenmuseum nodigen je uit voor Dichter bij Onze koloniale erfenis: een reeks poëtische interventies door dichters, schrijvers en spoken word artiesten rondom de tentoonstelling Onze koloniale erfenis.
MAS museum AntwerpenMAS museum. Pre Columbiaanse kunst. Deze verzameling bestaat uit meer dan 400 precolumbiaanse voorwerpen in goud, jade, steen, textiel en schelp. Zie ook de digitale bezoekersgids.
Het museum is onduidelijk over de (eind)datum van de expositie. Als u van ver komt en geen andere plannen heeft?: Het beste is maar even te bellen. 0032 3 338 44 00
Africa museum TervurenWeergaloze kunst
Museum Funf Kontinente
Munchen
Hier vindt u het programmaoverzicht
Museum der Kulturen:
Bazel
De wereld van de Boedhha’s. (Is verlengd tot 28 april 2024).
Hier vindt u de overige tentoonstellingen.
Musée de Quai Branly, Parijs.Diverse exposities die nauw verwant zijn aan onze liefde voor Etnische kunst en cultuur. Hier is het overzicht!!
Musée Guimet, ParijsTot 18 september: De eerste grote tentoonstelling in Frankrijk gewijd aan de grote Aziatische medische tradities. Hier is het overzicht.

Hits: 69