Musea: vaste exposities

Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen is de overkoepelende organisatie van het Afrika museum, het Wereldmuseum, het Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum. Deze musea gaan nu samen onder één naam: Wereldmuseum en dan met een nadere aanduiding van de plaats. Wil je een van deze musea steunen middels een donatie? Dat kan dat op deze site. 
Hopelijk tot gauw in deze musea.

Op deze website kunt u met een keuze systeem naar exposities en activiteiten zoeken.
Afrika museum
Berg en Dal
Gesloten (permanent?) vanaf 27 november 2023
Wereld museum RotterdamBekijk hier de eigen collectie tribale kunst.
De eigen collectie (ruim 83.000, vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeengebrachte objecten) staat centraal in het ‘nieuwe’ Wereldmuseum. Op termijn moet de collectie worden versterkt met eigentijdse items van mode, design, hedendaagse kunst en populaire cultuur.
Museum Volkenkunde LeidenVaste tentoonstelling over Afrika
Vaste tentoonstelling over Oceanië
Tropen Museum AmsterdamEr zijn twee vaste collectie te zien: Nieuw Guinea en Indonesië. en een nieuwe vaste tentoonstelling Onze Koloniale Erfenis
Missiemuseum in SteylMissiemuseum Steyl, in de volkenkundige afdeling van het Missiemuseum Steyl bevinden zich voorwerpen uit China, Japan, Indonesië, de Filipijnen, Papoea Nieuw Guinea, Ghana, Togo, Republiek Congo en Paraguay.
Het museum is zeker de moeite van een bezoek waard.
Africa museum TervurenBekijk een reeks van 27 collecties rond uiteenlopende geschiedkundige en cultureel antropologische thema’s.
British Museum LondenHet British Museum heeft een van de meest uitgebreide collecties Tribale objecten. Het is vaak in het nieuws, omdat een deel ervan roofkunst is.
Humbolt Forum BerlijnHumboldt Forum opende in 2021 de expositieruimtes met Afrika, Azië, Amerika en Oceanië. (Alleen al het gerenoveerde gebouw is de moeite waard. Vergeet niet op tijd te reserveren.
Rautenstrauch-Joest-Museum, Keulen.Vaste tentoonstelling: De mens en zijn werelden.
In de permanente tentoonstelling van het Rautenstrauch-Joest-Museum op 3600 vierkante de diversiteit van culturen van de wereld en hoe verschillend dezelfde onderwerpen zoals leven en sterven worden behandeld of hoe status wordt getoond. Waarom was het leven in een tipi zo handig? Waarom hadden Maori tatoeages en doen ze het weer? Wat is de betekenis van voorouderfiguren?
Museum Funf Kontinente
Munchen
1. Lebendige Traditionen, Kreative Gegenwart. Kunst aus Afrika
2. Myanmar. Von Pagoden, Longyis und Nat-Geistern
3. Sonnentanz und Bisonjagd. Indianer Nordamerikas
4. Der Orient. Zum Staunen so nah
5. Ozeanien. Inselwelten im Pazifik
6. Sehnsucht Japan
7. Mythen, Tiere, Götterwesen. Indianer Südamerikas
8. Vernetzt. Verstrickt. Verwoben. Anziehendes aus dem südlichen Abya Yala
Museum Soul of Africa
Essen
Expositie over hekserij en magie en het verschil daartussen.
Museum der Kulturen:
Bazel
Het Museum der Kulturen Basel is een van de belangrijkste etnografische musea in Europa. De collectie met meer dan 340.000 objecten is indrukwekkend en wereldberoemd. Door de generaties heen zijn uitgebreide collecties ontstaan ​​met kostbaarheden uit Europa, Afrika, Amerika, Oceanië, Indonesië, Zuid-, Centraal- en Oost-Azië.
Musée de Quai Branly, Parijs.The permanent exhibition presents around 3,500 pieces divided into geographical areas: Oceania, Asia, Africa and the Americas.
Musee de l’Homme, Parijs.Mooie vaste expositie met veel aandacht voor Paleo-Antropologie en veel tribale objecten.

Visits: 118