Uitgelicht &Bijzonder

Het tweede boek van Ron van Doorn over akua’mma is nu verkrijgbaar. Dit deel is voornamelijk gewijd aan de Fante en de Abron Wednesday’s Children. Christine (zijn vrouw heeft de foto’s en een deel van de lay-out gemaakt), Ger Schoolenaar (de ontwerper van het kwartaalblad Tribale Kunst) en Jonathan Fogel (de hoofdredacteur van Tribal Art magazine) werkten mee aan deze geweldige klus. Omdat er wat meer tijd was, krijgen museumstukken een groter podium.
Voor bestellen kijk hier en/of hier
EEN VERZAMELING TE GAST 100 OBJECTEN UIT DE HAH COLLECTIE
AFRIKAANS TRIBAAL METAAL

MUSEUM VLAARDINGEN (Lees hier verder)
 8 juli t/m 1 oktober
 
Henk Horsten was ruim 25 jaar directeur van de Vrije Academie, het Vlaardingse centrum voor kunstzinnige educatie (de voorloper van Kade40). Na zijn pensionering in 2014 stelde hij als gastconservator regelmatig tentoonstellingen samen in Museum Vlaardingen. Ter gelegenheid van het verschijnen van Tribaal metaal in Afrika is een deel van de HAH collectie deze zomer te gast in Museum Vlaardingen.
De museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen − Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde − én Wereldmuseum maakten vandaag bekend dat zij later dit jaar onder één naam verdergaan: Wereldmuseum. De verandering gaat dit najaar in.

Hits: 47