Oproep!! Karin van Paassen.

Ik stel een digitaal boekje samen met de naam MyJewel gevuld met foto’s en verhalen over sieraden van 100 mensen. Ik hoop van harte dat je daaraan mee wil doen.

We hebben allemaal wel een sieraad, dat je bijvoorbeeld erfde, dat je cadeau kreeg bij een bijzondere gebeurtenis, een vakantie herinnering, een onvergetelijke liefde, een spannende gebeurtenis, etc. Altijd opgeborgen in een doosje, of een sieraad dat je graag draagt.

Overal op de wereld verbinden tradities, verhalen, gebruiken en herinneringen en dragen mensen ze aan elkaar over met unieke verhalen. Sieraden hebben daarin een speciale, bijzondere en communicatieve betekenis. Zelfs in een sterk geglobaliseerde wereld hebben we behoefte om onze etniciteit, nationaliteit en identiteit uit te drukken met kleding en sieraden. Zoals bij geboorte, huwelijk, dood, initiatie of religieuze ceremonies. Ik organiseerde het project GrisGris (2014-2017) over de betekenis van sieraden. Ter inspiratie:

Gris Gris” exhibition in CODA museum, Apeldoorn

Gris Gris, jewellery with meaning Afl.1 ‘Bijtring’ English subtitled

Gris Gris, jewellery with meaning Afl 2 ‘Boomschors’ English subtitled

Gris Gris, jewellery with meaning Afl 3 ‘Vriendschapsring’ English subtiteld

Ik hoop dat je me een verhaal (max. 150 woorden) met de foto van het sieraad (JPG of TIFF, 2 of 3 MB) mailt:  kvanpaassen@upcmail.nl. Op facebook plaats ik om de dag een sieraad uit mijn collectie met een verhaal, ter inspiratie.

Karin van Paassen, www.karinvanpaassen.com

Bezoeken: 152

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *