Fotogalerij van John Watt Beattie

In het nu onlangs verschenen september nummer van Tribale Kunst vindt u op pagina 18 en 19 een artikel en fotogalerij van John Watt Beattie. Op de website vindt u een uitgebreidere fotogalerij.

John Watt Beattie emigreerde op negentienjarige leeftijd in 1878 naar Tasmanië. Nadat hij zich de eerste jaren, met weinig succes, met de schapenteelt had bezig gehouden, nam hij al snel een fotostudio over om zich in de jaren die volgden tot een vooraanstaande fotograaf te ontwikkelen. Later verlegde hij zijn interesse van de studio naar de wereld buiten. Op een vijf maanden durende expeditie in 1906 door de Stille Oceaan, met het schip de Southern Cross, deed hij tal van eilanden aan, waaronder de Salomonseilanden. Zijn foto’s getuigen van zijn interesse in de mens en cultuur.

Weergaven: 301

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *