Kunstroute met elementen van tribale kunst

De 52e editie van de oudste kunstroute van Nederland ‘Open Stal’ vindt plaats van 29 juli tot 27 aug. Er zijn 40 kunstenaars geselecteerd die op 20 locaties, verspreid door het Friese dorp Oldeberkoop, hun werk exposeren. Wandel of fiets langs boerderijen, de mooie oude kerk, het bos, een fabriek, stallen, etc. Het thema is reizen. Karin van Paassen neem de bezoekers mee op reis naar Azië waar tradities nog steeds belangrijk en zichtbaar zijn. In tempels, huizen en op markten zag ze amuletten in de vorm van sieraden en draagbare objecten nog rijkelijk aanwezig en gedragen worden. Ze maakt zwart porseleinen amuletten geïnspireerd op deze sieraden. Karin is haar leven lang al gefascineerd door sieraden uit andere culturen, ze heeft een grote verzameling en ervaart ze als haar grote inspiratiebron. Het ontwerpen en maken ervaart ze altijd als een emotionele reis. Alles ontstaat vanuit intuïtie en gevoel. Ze geeft ook een lezing over dè porseleinstad Jingdezhen (China) op 12 aug. waar ze regelmatig werkte. Kijk voor meer informatie op www.openstal.nl , www.karinvanpaassen.com

Weergaven: 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *