Expositie over de Phallus in Gents Universiteitsmuseum

Maakt de fallus de man?

GUM richt met wetenschappers en kunstenaars de blik naar beneden

24 maart 2022 opent in het Gents Universiteitsmuseum, kortweg GUM “Phallus. Norm & Vorm“. De expo zet het mannelijke lid centraal. Op een voetstuk? Misschien wel. Maar dan vooral om dat ook af en toe onderuit te halen.
Phallus. Norm & Vorm belooft veel clichés te doorbreken. In deze expositie zijn veel tribale objecten te zien van Philip Van Kerrebroeck (ook lid van onze vereniging). Hier schreef er eerder een boek over. De expositie is tot 8 januari 2023 te zien,

De penis is overal. Waar mensen zijn, duikt de vorm op: in oeroude grottekeningen, in kunst op een wc-deur of social media. In wetenschappelijk onderzoek komt het mannelijke lid ook uitgebreid aan bod. De vrouwelijke genitaliën krijgen een bescheiden bijrol. Terecht? Of sluipen maatschappelijke normen (on)bewust het onderzoek binnen?

In Phallus. Norm & Vorm richten wetenschappers en kunstenaars de blik naar beneden. Is de penis baas over de voortplanting? Zijn seksspeeltjes het resultaat van wetenschappelijk onderzoek? Maakt de fallus de man, of net niet?

Bezoeken: 62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *