BRAFA verplaatst naar 19 – 26 juni

Brussel, 14 december 2021 – Het bestuur van BRAFA heeft op 14 december unaniem besloten om de 2022 editie van de internationale kunstbeurs door te laten gaan van zondag 19 juni tot en met zondag 26 juni. Eerder werd de januari-editie van de beurs uitgesteld vanwege de verslechterende gezondheidssituatie in België en Europa. Een nieuw hoofdstuk wordt begonnen met de verhuizing van Tour & Taxis naar Brussels Expo op het Heizelplateau ten noorden van de Belgische hoofdstad, nabij het wereldberoemde Atomium.  www.brafa.art


Uitstel van de beurs tot juni 2022
In een elegante setting de werken persoonlijk kunnen zien en ontdekken, is een van de grote troeven van onze beurs. BRAFA is en blijft een bevoorrecht ontmoetingspunt voor exposanten, verzamelaars en kunstliefhebbers die de beurs vooral waarderen om haar eclecticisme en gezellige sfeer. We vonden het dan ook belangrijk om een voortreffelijke plaats te vinden in de evenementenkalender die herhaaldelijk wordt verstoord door de pandemie. De maand juni ligt ver van de heropleving van COVID-19 tijdens de wintermaanden. Het leek ons de meest geschikte maand om de beurs in optimale omstandigheden te organiseren en bezoekers de kans te bieden de verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen te ontdekken die in die periode in België gehouden worden.’, legt Harold t’Kint de Roodenbeke, voorzitter van BRAFA, uit.

De nieuwe datum voor BRAFA 2022 is zondag 19 juni tot en met zondag 26 juni.

Lees verder onder de afbeeldingEen nieuwe locatie voor BRAFA
Vanaf juni 2022 verandert BRAFA ook van locatie. De eerste editie ontstond in 1956. De beurs werd gedurende 11 jaar gehouden in zaal Arlequin van de Louizagalerij, verhuisde 35 jaar naar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en daarna bijna 20 jaar naar Tour & Taxis. BRAFA begint nu een nieuw leven in Brussels Expo op het Heizelplateau ten noorden van de Belgische hoofdstad.

Beatrix Bourdon, Managing Director van BRAFA, bevestigt: ‘We hebben het geluk gehad om al bijna 18 jaar te kunnen samenwerken met Nextensa, de eigenaar en beheerder van Tour & Taxis. Maar deze site heeft nu andere ambities voor een visie op langere termijn. Vanaf dat moment zijn we op zoek gegaan naar een locatie in Brussel die groot genoeg was om al onze exposanten en bezoekers te verwelkomen en onze keuze viel natuurlijk op Brussels Expo op het Heizelplateau. Een iconische tentoonstellingslocatie met ruimtes die geschikt zijn voor een internationale beurs als de onze die tussen 12.000 en 18.000 m² grondoppervlakte vereist.’ 

Met zijn ligging dicht bij het centrum van Brussel en zijn talrijke toegangs- en parkeermogelijkheden (op 20 minuten van de internationale luchthaven Brussels Airport, op 20 minuten van station Brussel-Zuid, het aankomstpunt van de Eurostar en de Thalys, en dichtbij invalswegen en het openbaar vervoer …) werd deze locatie ontworpen om verschillende internationale beurzen en evenementen te organiseren.

Brussels Expo staat bekend om zijn prestigieuze verleden met als boegbeeld het Atomium, symbool van Expo ’58. De infrastructuur van zijn tentoonstellingshallen is in feite een erfenis van de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958 in Brussel. De gevels getuigen van de flamboyante art-deco architectuur die zich in de jaren 30 in Brussel ontwikkelde. 

BRAFA begint een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis en zet haar missie voort om een internationale beurs van steeds hogere kwaliteit te bieden dankzij een strenge selectie van deelnemende galeries, uitzonderlijke kunstwerken, een onberispelijke organisatie en een elegante sfeer die haar telkens omtoveren tot een Europese plek voor kunstzinnige ontmoetingen en uitwisselingen waar je niet omheen kunt.

Weergaven: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *