Enorme bedragen voor Tribale Kunst op veiling

De openbare verkoop van 100 kunstvoorwerpen uit Afrika en Oceanië, gehouden op 6 maart in Christie’s in Parijs, heeft de verwachtingen overtroffen, met name voor de Afrikaanse kunst. Een Fang-hoofd uit Gabon, bekroond met 14.770.000 euro, werd het best verkochte Afrikaanse kunstwerk in de geschiedenis en onttroonde het Sénoufo-beeld van Ivoorkust, verkocht in 2014 12.000.000 dollar. Een “Nkisi N’kondi” uit de Democratische Republiek Congo, een nagel vals fetisj, werd verkocht voor een prijs van 9.000.000 euro, en werd het duurste Congolese artefact en het derde Afrikaanse kunstobject in de geschiedenis verkocht tegen een hoge prijs. Didier Claes, een Belgisch-Congolese kunsthandelaar met een internationale reputatie, analyseert de inzet van deze openbare verkoop, in een context waarin de Afrikaanse kunstmarkt schommelt tussen recordprijzen en latent gebrek aan belangstelling van internationale musea.

Lees hier verder

Bezoeken: 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *