Nieuw boek uit over metalen muziekinstrumenten in Afrika

HAH COLLECTIE CATALOGUE PART III
TRIBAL METAL IN AFRICA – MUSICAL INSTRUMENTS FROM SUB SAHARAN AFRICA
Tekst:           Henk A. Horsten
Fotografie:    Marja Voskuilen-Groen
 
In dit deel van de in productie zijnde collectiecatalogusreeks worden bijna honderd traditionele metalen muziekinstrumenten zoals bellen, gongs en rammelaars, afkomstig uit West- en Centraal-Afrika, gepresenteerd en beschreven. Deze muziekinstrumenten, allemaal van Afrikaanse oorsprong, behoren tot de zogenaamde ‘zelf klinkende’ instrumenten (idiofonen) waarbij het geluid wordt opgewekt door op de instrumenten te slaan, ermee te rammelen of te schudden. De grote diversiteit aan Afrikaanse idiofonen weerspiegelt ook de rijke culturele tradities en het muzikale erfgoed van het continent. Naast traditionele muziekinstrumenten zijn het ook rituele voorwerpen die door verschillende culturen op het Afrikaanse continent werden en worden gebruikt. Handgemaakt door lokale smeden en variërend in grootte en vorm, produceert elk type instrument een geheel eigen uniek geluid.
 
Engelstalig – Beperkte oplage rijk geïllustreerd, Formaat 21×21 cm – 82 spiraal gebonden pagina’s
prijs € 22,- exclusief verzendkosten – boek verkrijgbaar vanaf 14 april 2024
Besteladres HAHcollectie@gmail.com

Weergaven: 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *