Museum over de Veenkoloniën exposeert over textiel in Afrika

2 SPRAAK – Afrika ontdekken in textiel

In samenwerking met Odilia Anyachi Okonga zetten we het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. Ontdek de’Made in Africa’ stoffen!

  • 26 november 2023 t/m 20 mei 2024

In 2 Spraak zetten we in het Veenkoloniaal Museum Veendam het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. Want wat is Afrika? Afrika is een immens groot continent met zeer diverse culturen en mode, een continent waar weinigen echt iets van weten. Evenzogoed als Europa wordt Afrika overspoelt door goedkoop textiel. Toch zijn er ook mooie ‘Made in Africa’ stoffen te krijgen. Stoffen die vaak symbolisch een verhaal vertellen en meestal van natuurlijke stoffen zijn gemaakt.

Bezoeken: 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *