Nieuw verschenen boek: Traditionele wapens van Borneo. De uitrusting van de koppensnellers.Deel III: Zwaarden en messen.

Borneo, in grootte het derde eiland op de wereld, herbergt een enorme natuurlijke rijkdom. Woeste oerwouden met een overweldi-gende natuur. Hoge bergen en lange rivieren, bomen die tot in de hemel reiken. Daaronder een vegetatie met talloze planten en bloemen. Dieren in een oneindige variatie, panters, apen, bonte vlinders en prachtige vogels waaronder de neushoornvogel en de argusfazant, heilige vogels voor de bewoners.

Temidden van die woeste natuur hebben zich eeuwen geleden mensen gevestigd. Afkomstig van het vasteland van Azië hebben zij hun weg gevonden naar Borneo en daar hun leven opgebouwd. Een oeroude cultuur met vele volken, talen, kunstuitingen en tradities. Eén van die tradities was het koppensnellen.

De uitrusting van de koppensnellers wordt in deze boekenserie beschreven. Stuk voor stuk gaat het hier, naast het praktische nut, om voorwerpen die als kunstwerk kunnen worden beschouwd. Net als de omringende natuur in een eindeloze variatie en vormenrijkdom.

Verkrijgbaar bij: Sunfield Publishing via een email

Auteur: Albert G. van Zonneveld
Schrijver van onder andere:

Traditionele wapens van Borneo:

  • De uitrusting van de koppensnellers.
  • Deel I, Schilden en krijgskleding
  • Deel II, Speren en blaasroeren

Het internationaal standaardwerk:

  • Traditional weapons of the Indonesian  archipelago

En van

  • Traditionele wapens van Enggano, een verdwenen cultuur van de Indonesische   archipel

Visits: 182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *