Onderzoek naar verzamelaars van Afrikaanse tribale objecten tijdens de Corona epidemie.

Met de wereldwijde COVID-19-pandemie die velen in een lokale quarantaine dwingt, heeft de Afrikaanse kunstmarkt nog nooit zoveel ontwrichting meegemaakt. In 2020 werden kunstbeurzen geannuleerd, galerijen gesloten, veilingen opnieuw gepland en verzamelaars beperkt om persoonlijk met kunst bezig te zijn. Wereldwijde beperkingen hebben verzamelaars gedwongen alternatieve manieren te vinden om te kopen – meer verzamelaars dan ooit kopen kunst online. Om beter te begrijpen hoe de huidige pandemie verzamelbeslissingen beïnvloedt, heeft ÌMỌ̀ DÁRA wereldwijd een onderzoek uitgevoerd onder 230 inzamelaars.

De studie onderzocht verschillende belangrijke onderwerpen, waaronder:
> Het huidige profiel van Afrikaanse kunstverzamelaars,
> Aandachtsgebieden bij het verzamelen
> De impact van de pandemie op budgetten
> Hoe COVID-19 de interacties van verzamelaars met kunst beïnvloedt.

Weergaven: 124

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *